Bönsallad med fänkål och clementin

Bönorna behöver sällskap av en citrusfrukt eller mango för att salladen ska bli saftig. Nu när clementinerna är söta och goda är de perfekta att ha i salladen.

Till två personer behöver du:

1 burk blandade bönor (gärna Zetas med mathavre)
1 tomat
1/2 fänkål
2 clementiner – i filéer
saften av 1 clementin
ett par tsk olivolja
1 näve blandsallad
salt
svartpeppar

Gör så här:

Häll av bönorna och spola dem under kallt vatten. Strimla fänkålen tunt med mandolin eller osthyvel. Skär tomaterna i bitar, filèa clementinerna och krama ur saften ur en clementin över resten av ingredienserna. Blanda och krydda med salt och peppar. Låt stå en stund innan servering så smakar salladen allra bäst. Jag tycker att bönsallad passar extra bra till ugnsbakad lax. Krydda laxen med salt, svartpeppar, mortlade fänkålsfrön och ett par droppar citronsaft.

2 kommentarer

  1. Mamma Mat

    Mmmm, salladen ser fantastiskt god ut. Har aldrig provat med clementiner i sallad…
    Ett tips på en skoj matblogg är http://www.grandilund.se/index.php/category/matodryck/
    Hälsningar Mamma Mat

  2. Kryddburken

    Oj det var en spännande kombination! Ser fantastiskt gott ut alltså!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.