Repris: Julgodis och julbak

På söndag är det första advent och därmed hög tid att dra igång med julbak och annat gott, därför tänkte jag tipsa om några inlägg ur vårt arkiv! Kanske hittar du något gott att baka eller julgodis att bjuda på till glöggen?

Julgodis

2004 skrev jag om saffransbiscotti, tunna skurna pepparkakor (kanonbra recept), hallontryfflar och vit tryffel med lime.

2005 bjöds det på Ilvas goda choklad- och pinjekakor, sweets med messmör och chokladtryfflar med Kahlua. Elin gjorde julgodis och slaktade skumtomtar till tomtefudge.

Chokladtryfflar

2006 inledde vi glöggaftonen med lite matigare tilltugg i form av laxrullar a’la Juligt-bloggen. Dessutom bjöds det på en av mina stående favoriter sockersalta kryddnötter. Två olika sorters tryfflar blev det även detta år, en variant med chili och en annan med glögg.

Biscotti

Ifjol gjorde jag pepparkakstryffel, rocky road och supergod hallon- och lakritsfudge. Elin bakade biscotti med apelsin och vit choklad och julgodis i form av fikonbollar och chokladknäck.

Hoppas du hittar något du vill testa och lycka till med julbaket!

12 kommentarer

  1. Vasco

    Hej väldigt trevlig blogg!! vill gärna tipsa dig att jag har startat just idag!! min blogg titta gärna http://matpolisen.blogg.se/
    hälsingar
    Vasco

  2. Linruz

    😆 Har bakat just pepparkaks tryffel som jag ska lägga på mitt vita babel fat när vi ska ha glöggfest på lördag.

  3. KarinW

    Oj vad många godsaker ni hunnit med!

  4. Mattias

    Tack för alla tipsen!

  5. Erika

    Chokladtryffel med Bailys -check, ischoklad -check, saffransbröd med vit choklad -check. Nu är det vitchokladtryffel med lime kvar men formarna tog slut, samt mandelkakorna kvar sedan är jag nog klar. Nejvisstja… pepparkakorna också! 😆

  6. Daniel

    Som sagt jag älskar julgodis ska försöka lägga upp så många recept jag kan på min blogg har redan hunnit med två 🙂

  7. Maria

    Erika: Jösses vad du har varit produktiv! 🙂
    Daniel: Kul att du tipsar om sånt som även “vi vanliga dödliga” kan göra! 😉

  8. Erika

    3-åriga sonen var med och gjorde de där tryfflarna av vit choklad med lime. Han älskade smeten och resultatet och tala stolt om för alla som vill höra att det är “lajm” i dem. 😀

  9. Erika

    Vill bara tipsa om “hemgjord” marsipan http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=5260 Den var lätt att göra, smidiga att jobba med och mycket god. Barnen rullade kulor som vi doppade i choklad sedan fick de strö små guldkulor av socker (Santa Marias dekoreringssortiment) ovanpå. Det blev toppen och går åt som smör i solsken!

  10. Ulla

    Jag tycker att ni kan skicka lite till mej via posten, speciellt lite hallontryfflar & knäck! Skulle sitta fint i magen!!:mrgreen:

  11. Tre tjejer i köket » Veckans projekt: surdeg

    […] bollen, men från och med idag har jag satt igång. Veckans projekt utöver att komma på vilket julgodis jag ska göra i år blir alltså att mata en surdeg som framåt helgen förhoppningsvis blir ett […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.