| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 06/11 2008 kl. 21:51 10 kommentarer

Morfars Gästspel

Morfars Gästspel
Morfars Gästspel med päroncognac

När jag såg den här osten i affären tänkte jag först att det var en väldigt konstig smaksättning. Men sen tänkte jag what the heck, prova kan man ju alltid göra! Och hur konstigt det än låter att smaksätta en ost med päroncognac så kan jag meddela att det fungerar förträffligt! Morfars Gästspel från Falbygdens Ost är en smakrik prästost där päroncognacen smyger sig på utan att för den skull ta överhanden. Det är helt enkelt en jättegod ost som jag inte kan sluta mumsa på. 🙄

Osten med päroncognac är höstens säsongsmak och jag vet inte hur länge till man kan köpa den, så vill man testa får man nog passa på. Nästa gästspel blir en juligare smak, då har man kryddat osten med saffransbrännvin. Låter lite spännande det med!

Liknande inlägg:

10 svar till “Morfars Gästspel”

 1. JL skriver:

  Låter lite udda. Kanske borde testa? 🙂

 2. Fredrik skriver:

  Jag trodde jag hade monopol på att blogga om ost 😆 Det låter onekligen lite annorlunda med päroncognac. Saffransbrännvin låter exklusivt.. och gott..

 3. Maria skriver:

  JL: Ja kanske det?! 🙂

  Fredrik: Jag har inga planer på att konkurrera ut dig på ostbloggandet, du gör det så mycket bättre! Ditt domännamn är för övrigt ett av de coolaste jag vet! :mrgreen:

 4. Pernilla skriver:

  Oh, måste testa, framför allt saffransbrännvinsosten. Älskar Falbygdens brännvinsost i synnerhet och prästost i allmänhet. mmm, får nog ta vägen om mataffären i kväll 🙂

 5. Filippa skriver:

  Visst var den god ? Smaskelimums !

 6. Lallis skriver:

  Bara för att det är lite ovanligt så måste jag ju leta reda på en sådan:)

 7. Carin skriver:

  Den är god, fast jag tycker att den hade kunnat vara ännu lite mera lagrad, men så är jag en sån som älskar ”knastriga” ostar.

 8. Bloggtipsarna skriver:

  Det låter underbart gott. Den tipsar vi om

 9. Fredrik skriver:

  Haha.. tack Maria. 💡

 10. Petra skriver:

  Såg den där saffransbrännvinsosten i affären igår och tänkte hmm… kan det vara gott? Jag får nog gå tillbaks och köpa den i morgon och testa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.