| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 02/11 2008 kl. 22:33 5 kommentarer

Portabelloröra med pepparrot

Av tradition så har jag nog lagat svampröra på samma sätt de senaste femton åren. Med mycket vitlök och rikligt med persilja. Det kändes därmed lätt revolutionerande att helt plötsligt kasta i pepparrot och senap med svampen!

Den här svampröran är perfekt för en lat middag. Stek en skiva bröd i stekpannan tillsammans med valfri köttbit. Vi hade benfri kotlett. Krångligare än så här behöver inte en middag vara!

PORTABELLORÖRA MED PEPPARROT

  • 500 gram portabello /skogschampinjoner
  • en liten gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2, 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk pepparrot
  • 2 tsk skänsk senap
  • smaka av med triple pepper (eller vanlig svartpeppar)
  • en nypa salt
  • smör att steka med
  1. Hacka gul lök och vitlök. Bryn löken i lite smör.
  2. Hacka svampen grovt och stek med löken ett par minuter.
  3. Tillsätt eventuellt mer smör så att svampen inte bränns vid.
  4. Rör ner matlagningsgrädde, senap och pepparrot.
  5. Smaka av med salt och peppar. Puttra vidare i fem minuter.

Liknande inlägg:

5 svar till “Portabelloröra med pepparrot”

  1. Linruz skriver:

    Mums…ser riktigt mumsigt ut.

  2. Lallis skriver:

    Mmmm…ser himmelskt gott ut:)

  3. Ulrica skriver:

    Oh, vad smart och enkelt! Perfekt fredagsmat när man kommer hem lite sent och inte orkar med att stå i köket hela kvällen. Ska testas till helgen definitivt! Med lite tända ljus och en kall öl till….Oj, vad jag längtar till fredag plötsligt:wink:

  4. Elin skriver:

    Ulrica, letar du i arkivet så hittar du nog fler matiga mackor osm passar till kall öl och tända ljus 😎

  5. Charlotte skriver:

    mmmm – svamp är sååå gott! Ett fräscht och enkelt tips som ger svampen huvudrollen är att steka valfri svamp / svampar(ostronskivling är gott! portabello också – liksom kantareller och champinjoner!) med vitlök, och blanda varm med ruccola-sallad, rödlök, tomat och kanske lite sauterad fänkål. Rapsolja och balsamico över – Bresaola eller stekt halloumi på toppen! MUMS!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *