| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 23/07 2008 kl. 11:02 2 kommentarer

Pasta med kräftstjärtar och skogschampinjoner

Det känns som om jag snart har gjort en hel kokbok på den här creme fraichen som är smaksatt med karljohan, timjan och citron men den räddar trots allt en och annan lunch och middag här hemma när fantasin tryter och orken inte riktigt finns för mer avancerad matlagning. Det här är ingen vardagsmat för den som vill hålla vikten då en burk innehåller 560 kalorier men den är god!

Jag föredrar skogschampinjoner framför de vanliga vita och finns det färsk timjan hemma så glöm inte bort att pynta med det.

PASTASÅS MED KRÄFTSTJÄRTAR OCH SKOGSCHAMPINJONER

  • 200 gram skogschampinjoner
  • 200 gram kräftstjärtar
  • 2 dl creme fraiche Arlas ”karljohan, timjan, citron”
  • ev lite vatten att späda med om du vill ha mera sås
  • en vitlöksklyfta
  • smör att steka med

så här gör du:

  1. Skiva champinjonerna i tunna skivor och fräs dem i smör i några minuter.
  2. Rör ner crème fraiche och späd ev med lite vatten. Koka ihop och smaksätt med vitlök.
  3. Blanda ner kräftstjärtarna och låt allt bli varmt.
  4. Servera med tagliatelle och sallad!

Liknande inlägg:

2 svar till “Pasta med kräftstjärtar och skogschampinjoner”

  1. matpe skriver:

    Jag lagade ”detta” i en kompis sommarstuga igår. Eftersom inhandlingen skedde på ett Willis på vägen – och det fanns många viljor – blev receptet:

    2 st jättestora champinoiner
    1 st stekt kyckling
    2 st Skånemejeriernas Crème Fraiche Gourmet kantarell & cognac
    lite vatten
    ingen vitlöksklyfta (för den som fanns i stugan var torr)
    smör att steka med

    Det blev riktigt gott ändå.

  2. Elin skriver:

    Att ha många viljor i köket är inte så enkelt alla gånger, men det verkar ju ha gått bra ändå! Men sätt några vitlöksklyftor i jorden vid sommarstugan så har du vitlök till nästa gång, tryck ner några klyftor och det växer upp gröna fina blad som smakar vitlök, perfekt att klippa ner i pastan 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *