Flädermarinerade jordgubbar

Den här sommaren hittade jag faktiskt en blommande fläderbuske i lekparken men jag ska erkänna att jag inte hann plocka av några blommor. Istället så har jag lagt mig i förhandlingar här hemma om en egen fläderbuske i trädgården. Men det går ju alldeles utmärkt att köpa flädersaft också och en sak som är väldigt gott är att marinera jordgubbar med outspädd flädersaft.

FLÄDERMARINERADE JORDGUBBAR

  • häll en deciliter flädersaft över en liter rensade jordgubbar
  • låt det stå över natten

Sedan är du halvvägs till en efterätt utan att du behöver lägga till så mycket. Gör tex Helenas limekräm att servera till eller släng dem i en marängsviss med rosa maränger!


De kanske inte blev så överdrivet rosa, det blir mer karamellfärg nästa gång…


Eller så kan man ha dem till frukost!

3 kommentarer

  1. Karolina

    Åh, fläder som är så gott. Jag har snöat in på blåbär nu, kanske man kan testa att flädermarinera dom också? 🙂

  2. Elin

    oj är det redan blåbärssäsong! det har jag missat!

  3. TBT – enklaste efterrätten ever » Tre tjejer i köket

    […] eller varför inte polkabräck. Toppa sen med tex myntamarinerade svarta vinbär, lingonpäron, flädermarinerade jordgubbar, balsamicomarinerade björnbär, […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.