| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 11/06 2008 kl. 17:17 8 kommentarer

Potatissallad med senapsvinägrette

Ibland blir jag förvånad över att jag inte provat saker tidigare. Som t ex att hotta upp den vanliga potatissalladen med en senapsvinägrette. Ett väldigt enkelt tilltag som jag förstås borde ha gjort för länge sedan. Inget svårt alls och i fortsättningen kommer det helt säkert att bli en hel del sådana här varianter. Kanske med lite mer grönsaker i; sockerärtor, rädisor, salladslök och soltorkade tomater.

Till fyra portioner behöver du:

ca 25 färskpotatisar
3 msk finklippt gräslök
cocktailkapris efter tycke och smak

Vinägrette:
3 msk rapsolja
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
2 tsk grovkornig senap
1 vitlöksklyfta
en nypa salt
svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Dela den kokta potatisen i mindre bitar. Blanda alla ingredienser till vinägretten häll den sedan över potatisen. Tillsätt gräslök och cocktailkapris. Potatissalladen blir allra godast om den får stå en stund innan servering så att smakerna hinner blandas.

Potatissallad med senapsvinägrette

Jag serverade potatissalladen till grillspett med chorizokorv och grönsaker (jag hade dock inte tålamod att vänta på att fler än ett spett skulle bli klart innan jag fotade; därav den lite fattiga portionen) och en grönsallad. Potatissalladen passar även till ugnsbakad lax, rökt kalkon eller i princip vad som helst.

Liknande inlägg:

8 svar till “Potatissallad med senapsvinägrette”

  1. Charlotte skriver:

    Någon som kan ge mig ett gott råd ? Jag är galen i tomater, och sallader utan dessa saftiga färgklickar är för mig tristare än torrt papper. Älsakr tomatsallad med balsamicovinägrett och basilika..
    Nu är det som så att tomater är bojkottade i USA för tillfället – pga salmonellasmitta… HUR ÖVERLEVER JAG?? Tilläggas bör att det är så HETT här att man inte kan äta annat än kall mat som sallader, frukt och glass…. Tips för en nödställd mottages tacksamt!!! (tomater per post från Medelhavet mottages även det med tacksamhet)

  2. Elin skriver:

    Vet inte riktigt vad du menar nu, menar du vad som kan ersätta färska tomater? Eller funderar du på att så egna?!

  3. Charlotte skriver:

    Nej – något som kan ersätta..? Typ….. hm….. nektariner i salladen?? Något som gör salladerna spännande och saftiga när man inte kan använda tomater..

  4. Elin skriver:

    Isåfall säger jag jördgubbar! Grönsallad med fetaost och jördgubbar tex. Häromdagen hade vi nektariner och mozzarella i salladen.

  5. Charlotte skriver:

    Me like – jag kör på det också – jordgubbar, nektarin, vattenmelon och annan frukt är supergott i salladen har jag upptäckt! Speciellt med balsamvinägrett över! just nu är jag beroende av zucchini, sparris och röd paprika grillad med örter och olivolja…. En hommus till det, samt grillad tonfisk eller lax eller kött – Mmmmmmm!

  6. Lennart skriver:

    har du provat tomater på burk , kan funka

  7. Charlotte skriver:

    Tack Lennart, men faran är över tack och lov!!! Nu mumsas här tomater i mängder igen! 😉

  8. Magnus skriver:

    Angående tomater så kan jag inte låta bli att fascineras över hur de kan ändra smak efter ett par timmar i en hundragradig ugn. Det borde väl även funka med salmonellasmittade tomater.

  9. […] (Kung Markattas är väldigt milda och goda) och toppade med en senapsvinägrett (recept finns här). Knappt någon tillagningstid alls och väldigt […]

  10. […] gjorde en senapsvinägrette som blev riktigt lyckad och höjde hela smakupplevelsen minst två snäpp. Jag hade i grovkornig […]

  11. […] finstrimlad fänkål och gräslök. Hotta upp salladen med en senapsvinägrett (recept finns här)och du behöver aldrig mer fundera över vad du ska servera till ugnsbakad […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *