| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 12/05 2008 kl. 12:25 2 kommentarer

Mat i sommarvärme

Under de sommarvarma dagarna i förra veckan gick det förvånansvärt snabbt att ställa om sig till att äta lättare mat. Det kan förstås ha att göra med att jag hellre sitter ute i solen än står vid spisen, men jag är inte heller hungrig på samma sätt som under vintern. En sallad till lunch med lite kalkon, keso och grönsaker. En massa vatten och gärna en färskpressad juice på eftermiddagen och jag är tillfreds.

I fredags hade varken jag eller sambon ork nog för att gå till mataffären och då är det bra att ha ett par snabba nödraketer hemma. Några chorizokorvar, lite quinoa och grönsaker. Kylskåpstömningen resulterade i en helt ok middag. Chorizon stektes, quinoan kokades i grönsaksbuljong och blandades med en liten bit purjo (finstrimlad), två tomater, en halv röd chili, fyra färska champinjoner, olivolja, lite citronsaft, salt och svartpeppar.

Även om jag tycker om att laga mat blir jag riktigt glad när de enkla rätterna smakar bra och t o m verkar mer avancerade än vad de är.

Liknande inlägg:

2 svar till “Mat i sommarvärme”

  1. KarinW skriver:

    Det är lycka det när det blir gott utan krångel!

  2. Daniel skriver:

    Tack för komplimangen jag tycker ni alla tre är jätte duktiga och jag gillar verkligen eran blogg. ha det så bra mvh Daniel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.