Det blev nästan en fullkornspizza

Vi har fastnat i värsta pizzasnurren här hemma och vet inte riktigt hur vi ska ta oss ur den. Förra söndagen när degen skulle blandas hade vi inte tillräckligt med vetemjöl hemma och därför byttes 1/3 av vetemjölet ut mot grahamsmjöl. Ett lyckat “misstag”. Mer grahamsmjöl än så vill jag dock inte ha i degen, för det känns som att gränsen för “nyttighet” går där.

Den här gången gräddade vi två av pizzorna med bara tomatsås och ost på och toppade sedan med lufttorkad skinka, mozarella och ruccola. Allra överst ringlade vi lite god olivolja. Riktigt gott!

Pizza med lufftorkad skinka, ruccola och mozarella

5 kommentarer

  1. Maria

    Jag och syrran gjorde också pizza igårkväll, dock utan grahamsmjöl. Mums! 🙂

  2. maria

    Åh, hemmagjord pizza är verkligen supergott! 🙂

  3. KarinW

    Pizza är sån där “periodarmat” som man glömmer bort ibland(kanske tur det!)
    Nästa gång det är pizzadags här blir det med topping.
    Ser kalasgott ut!

  4. /nina

    Sånt därn´t fint fullkornsvetemjöl borde ju oxå kunna funka, det kör jag till plättar och allt annat.

  5. Rotfruktspizza med rosmarin » Tre tjejer i köket

    […] pizzarecept: Fullkornspizza Pizza med skinka, färska fikon och honung Pizza med kyckling, pesto och cannelonibönor Minipizza […]

Lämna ett svar till Maria Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.