Tacofärs i rullar

Jag lyckas aldrig steka upp lagom mycket nötfärs till tacomiddagarna här hemma. Det blir ofelbart minst en portion över som åker in i frysen. Till den färdigkryddade färsen går det förstås bra att göra en repris med tacotillbehör, men lite roligare blir det ju om man varierar sig en aning.

I veckan fick tacofärsen från frysen nya kompisar. Jag fräste tre champinjoner, 1/3 squash och en bananschalottenlök. Blandade med ca 2 hg tacofärs och tillsatte lite extra salt, svarteppar och cayennepeppar. Jag skar ett paket färska lasagneplattor i 15 cm långa ark och la ett par msk färsröra på, rullade ihop och la i en ugnsform. Hällde över tomatsås och toppade med riven ost. Pastarullarna fick stå i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.

Så bra det kändes när den där tacofärsen användes – särskilt eftersom pastarullarna blev riktigt goda. Att fixa middag på rester är annars inte det mest upphetsande.

Hur tillagar du din bästa middag på sånt som har blivit över? Dela med dig av din favorit!

6 kommentarer

  1. xtian

    Överblivet kött(kyckling, stekar etc.) läggs med fördel i en tortilla/pita eller annat bröd tillsammans med egentligen vad som helst – grönsaker, matvete/ris/potatis och sen nåt kladdigt på det(dressing/sås etc).

    Allt som går att lägga i ett bröd blir jättejättebra.
    (tydligt recept va’?)

  2. Helena

    Så här gör vi med överbliven tacofärs.
    Baka potatisar nästan färdiga, skär av ett lock och gröp ut lite av potatisen, fyll urgröpningen med ett par matskedar köttfärs, strö över riven ost och sätt in i ugnen och låt osten smälta. Serveras med sallad och gärna en klick gräddfil.

  3. Jenny1

    Jag brukar ta överbliven tacofärs och överblivna grönsaker och göra en sallad, smular ner lite nachos.
    Eller så gör jag köttfärssås på det, eller fyller tortillias som jag sätter i ugnen med ost på.

  4. Elin

    Idén med att fylla bakad potatis låter grymt bra 😆

  5. Imsa

    Jag brukar göra tacopaj på det som blir över, ofta blir det också gräddfil el crème fraîche och paprikabitar över som jag sätter i äggsmeten.

    Överblivet ris brukar jag sätta i tomatsoppa så den blir matigare eller göra köttfärspirog á la Hötorgshallen m ris o köttfyllning.

    Överbliven “figurpasta” blir till pastasallad.

    Av överbliven äggvita (t.ex. när man lagar Carbonara) kan man göra kladdkaka-light av, dvs utan äggula.

  6. Erika

    Oj vad många finfina tips! Toppen!:grin:

Lämna ett svar till Jenny1 Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.