| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av lördag 08/12 2007 kl. 18:33 4 kommentarer

Omelett – en räddare i fredagsnöden

Infektionerna avlöser varandra och de senaste veckorna har alla tre Ragazzetjejerna varit mer eller mindre däckade. Därav bristen på inlägg och nya påhitt i bloggen. Min ork har inte räckt till matlagning och allra helst vill jag bara vara ohungrig och slippa tänka ut något att äta. En ovanlig situation.

Igår hade vi bestämt att köpa hem thai-mat, men varken jag eller sambon orkade gå ut i regnet och mörkret. Istället blev det en riktig kylskåpstömning. Jag hittade ett par ägg, en burk med kronärtskockshjärtan, några chilistarka ölkorvar och lite grönsaker som blev en mer än godkänd omelett. Att ha några konserver, en bit parmesan och lite andra förnödenheter hemma lönar sig alltså när orken tryter.

Om en stund ska vi laga en variant på den här pastarätten, vilket ju är ett steg i rätt riktning. Snart är både jag och de andra tjejerna på banan igen!

En enkel omelett

Till en person behöver du:

3 ägg
3 msk mjölk
3 msk vatten
salt
svartpeppar
3 champinjoner
1 tomat
2 kronärtskockshjärtan
1/3 purjolök
en snutt chorizokorv
hyvlad parmesan
margarin – till stekning

Gör så här:

Vispa samman ägg, mjölk, vatten, salt och svartpeppar. Dela champinjoner och purjo och fräs i lite margarin. Häll över äggblandningen. Jag brukar dutta lite med en stekspade i omeletten så att all vätska rinner undan. Skär tomaten, kronärtskockshjärtan och chorizo och lägg på omeletten. Vänd omeletten om du vill ha den stekt på båda sidor. Toppa med hyvlad parmesan och svartpeppar innan servering.

Chorizo
Bilden kommer från stock.xchng!

Helenas kommentar: Toppa omeletten med de ingredienser du har hemma. Skinka, oliver, fetaost, kräftstjärtar, finriven fänkål, paprika… precis vad som helst!

Liknande inlägg:

4 svar till “Omelett – en räddare i fredagsnöden”

 1. Christina skriver:

  Hoppas verkligen ni blir i god form igen. Det haer aer ingen bra tid att gaa paa laagvarv. Omeletten verkar dock god. Taenk vad bra det kan bli med lite fantasi.

 2. Maria skriver:

  Christina: Ja vi hoppas också att vi är i god form snart igen, jag har varit sjuk i 5 veckor och är ordentligt less på att inte ha den vanliga orken:!: Vill ju komma igång med både bloggandet och annat som vanligt igen!

 3. Erika skriver:

  Hade också en lyckad ”tömmning” i helgen. Mjuka tortillabröd, tomatpesto på burk, rökt kalkon och mozzarella. 225 grader ca 5-6 minuter. Det blev faktasktiskt goda minipizzor som vi med alla säkerhet kommer att göra igen. T.o.m. 2-åringen mumsade glatt 😉

 4. Maria skriver:

  Erika: Såna minipizzor är en klassiker hemma hos oss! Man kan lägga på nästan vad som helst och snabbt som attan går det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.