Äppelmos med plommon och kanel

Det är bara att konstatera att plommonsäsongen var kort och väldigt intensiv. Av de sista plommonen som gick att använda så blev det sällskap i ett äppelmos med inspiration från ett recept från Ica-kuriren. Det här hopkoket kommer definitivt att räcka hela vintern!

Äppelmos med plommon och kanel

En receptskiss.

  • Jag räknade receptet på 4 kilo plommon och äpplen varav 1/3 var plommon.
  • Till hopkoket behövdes 2 dl vatten och 10 dl socker. Sockermängden är alltså mindre än i orginalreceptet men det fungerade på våra söta plommon.
  • Som smaksättning till småputtrandet blev det skrap från två vaniljstänger och ett par kanelstänger.
  • Det jag ångrar efteråt är att jag hade i saften från en citron. Jag borde ha följt magkänslan och åkt förbi Ica och köpt apelsiner istället.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.