Ibland är jag inte så planerande

För det mesta är jag en sån som vill ha koll på allt i detalj, vissa kallar mig strukturfascist till och med. Men även solen har fläckar… Ikväll har vi en middagsgäst och allt jag vet är att vi ska göra rostbiff, tillbehören ligger ännu i det fördolda. 🙄 Tips anyone?

5 kommentarer

  1. beerbelly

    Jepp. Sätt in rostbiffen i ugnen nu så den hinner bli klar i lugnt tempo :)… sen ska den ju hinna kallna.
    Personligen gillar jag en hemgjord potatissallad som tillbehör.
    Du behöver säkert inte inspiration till det men här kommer lite som jag brukar blanda i.
    ruccola, soltorkade tomater, rödlök, svarta oliver, rejält med fetaost, vanl tomater, svamp om man gillar det stekta eller råa etc etc något dressing aktigt .. citronsaft, olivolja osv. Ev kokar man potatisen i buljong .. beror på vad man gillar.
    Till rubbet tar man vitlöksbröd och en rioja Laturce. .. En idé åtminstone?

  2. Eva

    På resterna eller om rostbiffen redan är kall gör du som Matälskaren http://matalskaren.blogspot.com/2005/09/smaker-frn-sichuan.html En riktig fullträff!

    Eva

  3. Ellinor

    Rotsaksgratäng: 2/3 potatis 1/3 morot+palsternacka (d.v.s 1/6 av vardera:roll:), grädde/matlagningsgrädde/mjölk, salt och svartpeppar, 225°, gräddas lika läge som en “vanlig” potatisgratäng (ungefär). Servera till rostbiff, servera gärna med vitlökssmör också…:smile:

  4. Mamma Mat

    Kanske lite mandelpotatis som ugnssteks med olivolja och färsk rosmarin? Det kan aldrig bli fel.
    Till det smörsteker du lite svenska kantareller som tillbehör och lägger över den skivade rostbiffen. Lycka till!

  5. Maria

    beerbelly, Eva och Ellinor: Tack för tipsen, nu blev det en helt annan lösning, kommer kanske i en blogg nära er.
    Mamma Mat: Middagen var igår! 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.