Äppel och-plommonchutney med ingefära och kokos

Det här kommer att bli en bra chutney till heta currygrytor i vinter men säkert också ett ypperligt tillbehör till de kommande skinkstekarna. Det är mycket ingefära i detta recept och det är precis det som är meningen!

ÄPPEL OCH-PLOMMONCHUTNEY MED INGEFÄRA OCH KOKOS

  • 1 liter klyftade och skalade äpplen
  • 1 liter delade och urkärnade plommon
  • 1-2 rödlökar
  • 2 dl socker
  • 2 tumstora ingefärsbitar
  • 1 dl kokosflingor
  • 2-3 msk garam masala
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • salt och peppar
  1. Skala och dela rödlök i större bitar.
  2. Riv ingefära fint.
  3. Häll alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt det småputtra cirka sådär en timme. Klart! (erkänn att det är en tacksam uppgift i köket att göra chutney…)

5 kommentarer

  1. Lisa

    Wow! Låter toppen. Kul med kokos i också.

  2. Pernilla

    Minska blänket genom att justera högdagrar och skuggor i Photoshop eller liknande. 🙂

  3. Elin

    Kokosflingorna gör en ganska bra “konsistens” till det hela. det blev lite “äppelkaka goes india” av det hela 🙂

    och nej, här finns inget Photoshop alls! Däremot iPhoto som jag vid tillfälle måste lära mig bättre…

  4. Marmelad från St. Dalfour » Tre tjejer i köket

    […] vanliga fall så är jag en kronisk chutneymissbrukare men nu är höstens alla storkok slut här hemma. Chutney används nämligen flitigt på helgmackorna, gärna till en lagrad […]

  5. Plommonchutney med chili och balsamvinäger » Tre tjejer i köket

    […] att få lite extra syrlighet eftersom jag ville ha en chutney som var lite annorlunda än de andra två som jag har […]

Lämna ett svar till Pernilla Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.