På tal om pizza

Allt prat om pizza här i bloggen de senaste dagarna resulterade i pizzabak här hemma på rester.

  • I frysen fanns kyckling
  • I kylen fanns mozzarella och grön pesto.
  • Grönsaker var det dåligt med men en halv burk cannelonibönor åkte på vilket faktiskt blev bra (hej, det kan inte vara konstigare än nutella, pommes frites och allt ni har kommenterat i förrförra inlägget).
  • Kryddningen blev med rosmarin och tomatsåsen blev ovanligt bra. Jag skyller på Muttis lyxiga cocktailtomater på burk som Oskar introducerat för mig.

en bra tomatsås till en bakplåt pizza

  • 1 burk Mutti cocktailtomater på burk
  • ett par tsk tomatpuré
  • olja att steka med
  • en bit rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • en nypa socker
  • en nypa salt
  • några drag med pepparkvarnen
  • en näve finklippt basilika eller ett par tsk torkad på burk
  1. Fräs fint hackad lök och vitlök i lite olja.
  2. Häll på burktomaterna. Undvik spadet utan spar det en stund för att späda på hur slabbig sås du vill ha. Jag mosar inte sönder tomaterna utan vill ha såsen lite “chunky”.
  3. Blanda ner tomatpuré och smaka av med salt, socker och peppar.
  4. Späd ev med tomatspadet (jag anv knappt hälften)

Och så lite pizzabekännelser – här hemma ringlas det balsamvinägercremé på toppen!

12 kommentarer

  1. Maria

    Vi har också fastnat i pizzaträsket pga Helenas engagerande inlägg, ikväll blev det pizzor på tortillabröd med fänkålssalami, pesto och mozzarella. :mrgreen:

  2. Bernt Järnepalm

    😯 Varför hamnar jag oftast på matbloggar när jag vimsar omkring här ute i rymden? Just nu håller jag och bloggkompisen Borthy på att viktminska! Mat, mat och mera mat är ju som skönaste musik för en matälskande fotograf som tyvärr har fått musklerna att ramla ner över livremmen.
    Fin blogg ni har flickor, jag kanske dyker upp när jag återgått till ätandet på riktigt igen
    pappa B

  3. Elin

    Bernt, häng kvar här bara, för även om du viktminskar så måste du ju äta 😆

  4. Robin

    Livet är alldeles för kort för att man ska ägna sig åt viktminskning.:smile:

  5. Oskar

    ….men blir ofta lite längre om man viktminskar något 😛

  6. Robin

    Det har du i och för sig rätt i Oskar. En svår balansgång det där, hur ska man göra för att kunna avnjuta så mycket god mat som möjligt?

  7. Oskar

    Jag tror att Lisa Förares ord är väldigt kloka – Ät bara onyttiga saker då de är riktigt riktigt goda.

  8. Tove

    Kollar efter budgetmattips och konstaterar att hemmalagad pizza saknar jag verkligen. Har en gasugn där sånt inte blir bra, får ingen färg. Men måste hålla med om att det där med bönor på pizza verkligen funkar! Min favorit är sojabönor. Även bra på varma mackor, med exempelvis dijonsenap, purjolök och ost. Bönorna blir ju liksom lite halvkrispiga i ugnen, vilket är gott!

  9. Pizzabak » Tre tjejer i köket

    […] pizzainlägg: – Mellandagspizza med skinka, fikon och honung – På tal om pizza – med recept på Elins tomatsås – Minipizza med fetaost och aubergine – Lat söndagspizza – […]

  10. Rotfruktspizza med rosmarin » Tre tjejer i köket

    […] – och förutom att spara tid så slipper du diska en kastrull efteråt. Vill du göra en egen tomatsås så hittar du ett recept här eller gör en tomatsås med honung. Bred ut den på en utkavlad […]

  11. Mellandagspizza med skinka, fikon och honung » Tre tjejer i köket

    […] behöver till en bakplåt: en valfri pizzadeg att baka ut en sats tomatsås gärna den här tunt skivad julskinka 1–2 färska fikon i klyftor 1-2 tunt skivad päron färska […]

Lämna ett svar till Elin Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.