Som natt och dag

I tisdags kom jag och sambon hem efter tre dagar i Rom. En alldeles fantastisk resa, både på mat- och kulturfronten. Och för att vi verkligen kunde koppla av och bara gotta oss. Vädret var perfekt (drygt 20 grader), vi har sett mycket och ätit underbart god mat. Och himmelsk glass.

Så fort jag har hunnit redigera bilderna kommer det ett par Rominlägg, men till dess får de här två bilderna gestalta skillnaden mellan Stockholm och Rom.

Ett par timmar innan flyget gick åt vi pasta hemma i boet. Makaroner, Felixköttbullar från frysen och ketchup.

Fulpasta i Stockholm

I söndags åt jag en helt fantastisk pasta bolognese. En enkel rätt utan krusiduller, men så god att det nästan var löjligt. Tvära kast, med andra ord.

Finpasta i Rom

6 kommentarer

  1. Maria

    Jag hoppas att det inte är snabbmakaroner jag ser på översta bilden. 😯

  2. Robin

    Det är klart att det inte är, det ser du väl på tjockleken.

  3. Helena

    Robin har rätt; det är inte snabbmakaroner! Men det hade kunnat vara… 🙄

  4. Alice

    Åhh längtar efter bilder, jag och göbben åker till Rom på onsd-sönd…men nu verkar det som dom ska få regn där till på Onsdag 🙁
    Ja visst är Långbro världshus en pärla. Jag bor på gångavstånd därifrån, så man hamnar där titt som tätt 😀
    Älskar era recept, har provat många av dom…
    Med varma hälsningar *En trogen läsare av er blogg*

  5. Elin

    Alice, jag skulle hemskt gärna ha Långbro Värdshus på gångavstånd… kan förövrigt varmt rekommendera deras chokladtiramisu med körsbärssorbet för ynka 55 kronor! Hur gott som helst 🙂

  6. Alice

    Jag har ätit deras ostdessert 3 eller om det är 4 ggr på raken nu 🙄 är så svag för ostar. Jag smakade tiramisuen av göbben nångång i vintras…den var helt klart godkänd.

Lämna ett svar till Helena Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.