Minipizza med fetaost och aubergine

Pitabröd är bra att ha i frysen för att pigga upp till överblivna rester, tex currygrytan eller kanske en bönröra. I den här versionen så får pitabrödet bli en pizzabotten. En snabb förrätt som är lätt att variera. Idén kommer från BBC Good Food men jag har lagt till lite kryddor.

MINIPIZZA MED FETAOST OCH AUBERGINE

  • Mixa en halv ugnsbakad aubergine med lite olivolja.
  • Smaksätt med flingsalt, torkad chili och vitlök.
  • Bred aubergineröran på ett pitabröd och smulade fetaost över innan det grillas snabbt i ugnen.
  • Toppa med lite myntasås. Just den här varianten kommer från Sainsburys och är smaksatt med balsamvinäger, en lite syrligare variant som faktiskt är riktigt god.
  • Garnera med färska myntablad.

4 kommentarer

  1. Snabblunch: pitabröd med strimlad biff och salsa med kidneybönor » Tre tjejer i köket

    […] mat att göra med pitabröd: Minipizza med fetaos och aubergine Grillad entrecote med fårostdressing i […]

  2. Rotfruktspizza med rosmarin » Tre tjejer i köket

    […] Pizza med skinka, färska fikon och honung Pizza med kyckling, pesto och cannelonibönor Minipizza med fetaost och aubergine […]

  3. Myntasås » Tre tjejer i köket

    […] användas i kylskåpet. Tex till bulgursallad i olika varianter, i brödbak, eller till att toppa pizzan med aubergine och fetaost med . Men oftast som sagt, serveras myntasåsen som tillbehör till söndagssteken. Mynta är tacksamt […]

  4. Bulgursallad för vabbtrötta » Tre tjejer i köket

    […] den färska paprikan så det är en prisvärd genväg i köket. Och myntasåsen har jag ju skrivit om hur många gånger som helst. Just nu så kör vi en budgetvariant från Colemans (har inte riktigt […]

Lämna ett svar till Bulgursallad för vabbtrötta » Tre tjejer i köket Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.