| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av fredag 02/02 2007 kl. 10:09 12 kommentarer

Brownies med philadelphiatopping och hallon

Kakbibeln Två Systrars Söta har verkligen blivit min bästa vän i köket. Snart nominerar jag den till Nobelpriset i litteratur. Jag har gjort deras marmorerade brownies med hallon ett par gånger nu och de är, alltså, fantastiska känns som ett litet tafatt och blygsamt omdöme. Jag har lovat receptet till höger och vänster hur länge som helst nu men eftersom Vikkan redan har bloggat om dem så hänvisar jag till hennes inlägg.

Lite tips på vägen:

 • Enligt grundreceptet så är det 15 bitar men jag gjorde de hälften så stora så att det blev 30 istället. Det är nästan nödvändigt eftersom de är väldigt mäktiga.
 • När jag tog ut plåten efter 20 minuter så var det fortfarande lite kletigt i chokladsmeten men ostfyllningen hade stelnat så jag ville inte chansa på att ha den längre i ugnen. Istället så fick den stå i kylen över natten och resultatet blev bra. Kanske att resultatet blev lite mer tryffelkänsla än brownies men min ugnstemperatur spökar lite som sagt.
 • Kom ihåg att smöra och bröa formen innan. Kakan blir kletig och var lättare att skära i bitar när den var kall och hade stelnat.

Liknande inlägg:

12 svar till “Brownies med philadelphiatopping och hallon”

 1. Maria skriver:

  Åh de var alldeles alldeles fantastiskt goda! Och en liten bit var fullt tillräckligt, mäktigt är bara förnamnet. 😛

 2. Vickan skriver:

  De är verkligen kanongoda de här rutorna!!! och hela kokboken är så läcker så man vill sätta tänderna i den =)

 3. Therese skriver:

  Älskar de här mumsbitarna!

 4. Susanna B. skriver:

  Den boken verkligen fantastisk. Jag kommer att testa receptet på Söndag (SuperBowl Sunday här i USA)!

 5. mysan skriver:

  Jag kunde ju inte hålla mig från att testa det här receptet igårkväll. Inte kunde jag ju heller hålla mig från att provsmaka kakan så fort den hade blivit någorlunda kall. Jag hade väntat mig en chokladupplevelse av högsta rang….men det var inte särskilt gott alls! Kakstackarn blev kanske någon minut för länge i ugnen, tröstade jag mig med. Menmen, idag när ag bestämt mig för att ge kakan en till chans så var det helt annan smak och konsistens på den! Kakan SKA verkligen stå i kylen och fundera över natten för att bli bra!

 6. Anna-Karin skriver:

  Hela den boken är helt underbar, gjorde brownies idag, blev lite lösa men jag hade för lite choklad så det kanske var det som var felet. Sen måste jag bara tipsa om den vitchokladkladdkakan och jordgubbspannacottan med myntasirapen. Båda är super!:lol:

 7. Annika skriver:

  Måste testa dessa brownies… Men en fråga, vad ska man använda för form?

 8. Elin skriver:

  Jag har en form som är 20x20cm som är lagom. Om du har en form med avtagbar kant så är det bättre.

 9. Åsa skriver:

  Är det någon som testat hur dom blir om man fryser och tinar upp dom?

 10. Elin skriver:

  Det funkar! Perfekt att tina till kaffet när sockergrynet sover middag, ehum.

 11. Åsa skriver:

  Jag är också hemma med ett litet gryn på dagarna, vet allt om något sött till eftermiddagskaffet… 🙂 Tack för svar!

 12. […] Brownies med philadelphiatopping och hallon […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.