Ganska mesig tomatsås för mesiga magar

Efter några dagar i sällskap med calici-viruset vet man inte riktigt var gränserna går när man ska gå från vätskeersättning via blåbärssoppa och vitt bröd till “vanlig” mat. Den här pastan var i alla fall tillräckligt “mesig” för att våra magar skulle klara av den. Beroende på hur mycket man kryddar kan man ju tuffa till den med mer chili t.ex.

Ingredienser
4 tomater
1 dl vitt vin
2½ dl matlagningsgrädde
färsk oregano
salt, peppar, chili explosion efter smak

Till servering
några skivor strimlad rökt skinka
lite grovhackad ruccola
pasta

Gör så här
Grovhacka tomaterna och fräs dem i lite olivolja tills det mesta av vätskan dunstat. Häll på vinet och låt koka ihop några minuter. Häll på matlagningsgrädden och smaka av med kryddorna. Låt puttra på svag värme under tiden du kokar pastan, vi använde fullkornslinguini. Vid servering strödde vi över den strimlade skinkan och lite ruccola.

4 kommentarer

  1. Hanna

    Ha, ha, calicivirus låter så mycket trevligare än vinterkräksjuka (vilket äckligt ord!). Jag vet hur det känns, är fortfarande på blåberssoppastadiet…

  2. PO

    Kanske är lite sen men jag vill passa på att GRATTA till första platsen till årets BLOGG kategori MAT!
    Så…GRATTIS!!!

    Mvh P

  3. PO

    Här är beviset och länken!

    http://aretsblogg.se/

  4. Stellan

    Din stackare. I’ve been there, liksom. Men det finns tricks för att slippa – kolla här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.