| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 04/01 2007 kl. 17:14 7 kommentarer

Flavour Shaker

Flavour Shaker

Köksprylar finns alltid på min önskelista och även julen 2006 kom tomten med ett par köksiga klappar. Jamie Oliver’s Flavour Shaker är en av dem och hädanefter kommer det bli både enklare och inte minst roligare att blanda smarriga marinader och dressingar. Med lite musik i bakgrunden kommer Flavour Shakern att fungera som en fiffig marackas! 😉

Liknande inlägg:

7 svar till “Flavour Shaker”

 1. Anne skriver:

  Åh, den är jättebra till dressingar. Och jättejättekass på att krossa saker, om du inte är Hulken. Hur mycket Jamie än säger att det funkar så NEJ, det går inte alls bra att krossa vare sig peppar, vitlök eller ingefära. Men dressingar – kanon. (Gjorde smaksatt socker idag med torkat apelsinskal och kanel – det gick *ganska* bra i alla fall.)

 2. Helena skriver:

  -> Anne: Näe… ingen Hulken här! :mrgreen: Men lite olja, salt och örter ska den nog fixa, precis som du skriver. Och så lite marackastjänstgöring, dårå… 😉

 3. nelle skriver:

  ville bara säga att då jag själv saknar pepparkvarn krossar jag all min peppar i shaker och det funkar hur fint som helst 😀

 4. Lena skriver:

  Hämtade ut min idag 🙂 Allt om Mat hade ju nån sån där prenumerationspremie där man fick med den på köpet.
  Fast man kanske måste kolla på filmen så att man vet hur man ska krossa allting 😉

 5. Charlotte Z skriver:

  Ja inte behöver man vara Hulken :mrgreen: för o krossa i Shakern.Jag är Reumatiker med sneda fingrar och handleder.Och absolut INGEN kraft i dom. Och jag kunde krossa både peppar och Citronskal i den 😛 Det enda jag har och klaga på är att få ihop den ordentligt 😡 Hur jag än kämpar får jag den inte riktigt stängd.Så såklart flög underdelen upp och jag fick bla peppar över hela golvet. 😮 Så hade de inte varit för den svåra stängningen,hade Shakern varit perfekt även för mig 😆

 6. Fredrik skriver:

  Har precis testat den och tycker den fungerar utmärkt!

  En fördel kan vara lite tidigare bartender kunskaper! =) Jag brukar skaka kryddor etc torrt för att sedan tillsätta olivolja och andra vätskor och skaka rejält igen när jag gör dressingar, marinader eller rubs.

  …och håll med om att det är ”lite” roligare än den traditionella morteln!? =)

  mvh

  Fredrik

 7. […] den med en kniv och blanda sedan alla ingredienser till marinaden i en mortel (jag använde min Flavour Shaker och det gick oväntat bra!). Klappa in marinaden i laxbitarna, plasta in laxen och låt den sedan […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.