| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 25/12 2006 kl. 20:11 Kommentera

Risotto med tomat, ruccola och pinjenötter

Som en motvikt till all julmaten igår lagade vi en icke-julig middag idag. Laxfiléer i portionsbitar fick sällskap på tallriken av lite balsamicocréme och den här goda risotton. En flaska Jacob’s Creek Chardonnay passade fint till.

Risotto med tomat, ruccola och pinjenötter

Till 3 portioner behöver du:
4 dl grönsaksbuljong
½ dl vitt vin
1 liten gul lök
1 liten vitlöksklyfta
1-2 msk smör
1½ dl arborioris
1 dl riven parmesan
50 g ruccola
100 g körsbärstomater
rostade pinjenötter
svartpeppar

Gör så här
Koka upp buljongen tillsammans med vinet. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i lite smör. Rör i riset och späd allt eftersom med buljong. Låt koka på svag värme under omrörning under ca 20 minuter eller tills vätskan kokat in i riset. Rör ner resterande smör, smaka av med nymald svartpeppar och rör i den rivna osten. Grovhacka salladen, skölj och dela tomaterna. Rör ner sallad och tomater i risotton och strö över pinjenötterna. Servera!

Tyvärr har jag inte koll på var receptet kommer ifrån ursprungligen, jag hittade en utriven sida bland mina sparade recept.

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *