| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 05/12 2006 kl. 17:11 4 kommentarer

Köksiga julklappar

Mina vänner, och även min familj, får finna sig i att mina julisar till stor del består av fiffiga köksprylar. Allra helst sådana jag med lätthet kan skicka med posten till utvalda vänner som bor långt bort. 

Några av mina favoriter till köket kommer här. Och ni som har på känn att ni har förtjänat en klapp från mig får väl blunda… 😉

Designade disktrasor gör fejandet i köket lite roligare. På riktigt. I det här hushållet lurar vi oss själva med snygga trasor och jag vet inte om det är just det trixet som får min sambo att diska dag efter dag… De här färglada disktrasorna kommer från presentnet.se och kostar 50 kr för två stycken. På DesginTorget finns alltid fina trasor som säljs styckvis. Utmärkta att skicka med posten.

Designade disktrasor

Ragazzebrudarna älskar Jenny Jurnelius grytvantar. Köp en och du kommer att bli beroende på studs! Säljs på DesignTorget och kostar 175 kr/st. Hjärtformade, praktiska, vändbara för vänsterhänta (eller högerhänta!) och snygga.

Grytvante från Jenny Jurnelius

På DesingTorget finns även Versodiverso; hällpipen som förvandlar PET-flaskan till vattenkanna. Genialiskt. Design av Nicolas de Moigne och pris 65 riksdaler.

Hällpip

Den fiffiga silikonmattan Multimat kommer från Le Creuset och kan användas som grytunderlägg, grytlapp, grepplatta för att öppna bråkiga lock och som underlag till degbunken. Multimat finns på Åhléns och hos andra Le Creuset-återförsäljare för 129 kr.

Multimat från Le Creuset

En slevstopp räddar den fumliga från såsslevens ofrivillga dopp. Den smarta uppfinningen kostar bara 20 kr och beställs via slevstopp.se.

Slevstopp

Har du tips på julklappar till en köksvän? Dela med dig i kommentarsfältet!

Liknande inlägg:

4 svar till “Köksiga julklappar”

 1. Marianne skriver:

  Varför inte en ”ståltvål”. Perfekt att använda när man hanterat matvaror som annars gör att händerna luktar, t.ex lök, fisk, skaldjur med mera. Man tvättar sig med ståltvålen under rinnande vatten i 10-20 sekunder och sedan är doften borta. Mirakulöst nog. Finns bland annat att köpa på ICA och kostar några tior.

  En annan kul köksgrej kan vara en vitlöksskalare. Ser ut som en liten trädgårdsslang. In med klyftan, rulla ett par gånger och vips så är skalet borta. Kanonpraktisk om man har ett par klyftor att skala. Pris borde vara några tior.

 2. Vickan skriver:

  Vilka bra tips!! gillar särskilt disktrasorna, såna behöver verkligen piggas upp!!

  En annan bra present är Jamie Olivers Flavourshaker!!!!

 3. Helena skriver:

  -> Marianne: Ståltvål och vitlöksskalare – bra tips. Tack!

  -> Vickan: Ahhh… Jamie Olivers Favourshaker skulle passa så bra här hemma… En sådan hamnar på min önskelista.

 4. […] 5-årskalaset fortsätter här i bloggen! Idag har två läsare chansen att vinna var sin hjärtformad grytvante designad av Jenny Jurnelius – en gammal Ragazze-favorit! […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.