| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 19/11 2006 kl. 19:27 4 kommentarer

Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Reservée

Att dricka champagne är rena himmelriket. Jag luktar, dricker, njuter, tittar på bubblorna och tänker att ja… det är ju så här tillvaron ska vara. Det behövs inga mängder, ett enda glas räcker gott – bara det serveras tillräckligt ofta. 😛

För någon vecka sedan var vi lite djärva och provade en ny sort; Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Reservée. Enligt Systembolagets beskrivning har den varken mer eller mindre sötma än min favorit Moët & Chandon, men trots det kändes Laounois väldigt mycket sötare i smaken. Kanske beror det på att Launois har en smak med inslag av bröd och choklad som framhäver sötman? Eller att Moët & Chandon har en väldigt frisk äppelsmak? Amatören Helena är ute på hal is lite grand. Någon som kan bringa klarhet i ämnet? God var den hur som helst, även om den inte blev en ny favorit.

En hel del champagnesorter finns på halvflaska, vilket är otroligt smart. Om man bara vill ha var sitt glas innan maten kan det ju kännas onödigt mycket med en helflaska för en dryg trehundring.

Launois Blanc de Blancs

Liknande inlägg:

4 svar till “Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Reservée”

 1. Pernilla skriver:

  Det där är ju en årgångschampange, vilken årgång?

  Provade 99an i somras och den blev genast favorit. Andra gången jag drack den var den måltidsdryck till en stekt röding med diverse tillbehör. Himmelskt gott.

 2. Helena skriver:

  -> Pernilla: Jag är inte helt säker, men jag tror att det var en 2003:a (den var helt klart från 2000-talet i alla fall).

 3. Erik Mellenius skriver:

  Det är 99:an de säljer på bolaget…

 4. Helena skriver:

  -> Erik: Ojoj… jag var ju helt ute och cyklade! 🙄 Då var det en 99:a jag drack! Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.