Hälsning från semesterköket

Jag semestrar fortfarande på min skärgårdsö, men vill påminna alla om hur otroligt gott det är med stekt abborre!

Abborrfiléer med dillsmör

Vi köpte färska abborrfiléer från Johan och Kajsa som har fiskbåten på Nämdö och lagade oss en riktigt god middag. Jag gjorde en dubbelpanering till fisken och stekte filéerna i smör, smakar allra bäst så! Servera tillsammans med kokt färskpotatis och dillsmör.

Dillsmör
Du behöver
50 g smör
2-3 msk finhackad dill
½-1 tsk salt

Gör så här
Rumstemperera smöret och rör ihop det tillsammans med dillen och saltet, forma till en rulle och slå in i plastfolie. Förvara i kylen fram till servering.

4 kommentarer

  1. dan s.

    Det mesta smakar bäst med dubbelpanering, som jag brukar säga.

  2. Oskar

    Abborre är otroligt gott. Vacker fisk dessutom med sina röda fenor. Fiskade en hel del abborre på Åland då jag var liten. Är den lite underskattad i Sverige måntro?

  3. Ida

    Å vad gott! Verkligen nostalgimat från när man var liten när morfar hade fiskat!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.