| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 19/06 2006 kl. 16:24 6 kommentarer

Tsatziki med fänkål och äpple

Inspirerad av finfina Guckalandslaget gjorde jag en tsatziki (alltså… hur stavar man till det där ordet egentligen… jag hittar olika förslag överallt) med fänkål och äpple i helgen. Fänkål är min favorit sedan tidigare och tillsammans med det syrliga äpplet och lite vitlök blev det ju en riktig höjdare. Vi grillade några spett med chorizo och grönsaker och serverade tillsammans med tsatzikin och min bästis quinoasalladen.

Tsatziki med fänkål och äpple

1 msk fänkålsfrön
1/2 rödlök
1 grönt äpple
1 liten fänkål
1/2 vitlöksklyfta
3 msk avrunnen yoghurt (jag använde den fuskturkiska yoghurten)
saften och skalet av en halv citron
salt
svartpeppar

Gör så här:

Rosta fänkålsfröna i en torr panna. Strimla fänkålen, äpplet och rödlöken tunt. Blanda med yoghurten och pressa i vitlöken. Tillsätt fänkålsfröna, skalet och saften av citronen och smaka till sist av med salt och svartpeppar.

Tsatziki med fänkål och äpple

Liknande inlägg:

6 svar till “Tsatziki med fänkål och äpple”

 1. Lena skriver:

  Får det verkligen heta tzatziki när det inte är gurka i? 😉 Är det inte typ patent på namnet? 😀

 2. Elin skriver:

  Jag tror det stavas tzatziki… Det är den stavningen jag har sett mest av, och den jag använder själv. Funkar bra än så länge iallafall! :mrgreen:

  Btw, en annan fråga: Hur gör man för att öppna ett blogginlägg i en egen ruta? Ibland länkar jag till er i min blogg, och då vill man ju att man ska komma till just ett visst recept här. Då är det inte så bra om man kommer till starten liksom… Comprende? :roll::smile:

 3. Maria skriver:

  Elin -> Om du högerklickar på rubriken till ett inlägg så har du permalänken till inlägget där.

 4. Helena skriver:

  -> Elin: Tzatziki… ja, det är kanske det bästa stavningsalternativet. 💡 Och det är ju det som Maria har använt här nedanför. Så får det bli hädanefter.

  För att länka: klicka på rubriken till det inlägg du vill länka till, så får du fram permalänken och det är just den url:en du ska använda i din länkning. Permalänken till det här inlägget är alltså: http://www.ragazze.se/2006/06/19/tsatziki-med-fankal-och-apple/ Hänger du med?

 5. Helena skriver:

  -> Lena: Det är säkert så att det det måste vara gurka i tzatzikin för att det ska vara tzatziki. Men nu har jag ju snott receptet från Guckalandslaget, så det är de som är bovarna! :mrgreen:

 6. Lena skriver:

  *fnissar* De kommer säkert få en massa galna greker efter sig 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.