Tillbehör med med savoykål och morötter

Jag tror jag har bloggat om det förut men Fredrik Erikssons kokbok Middagstips är en bra inspirationskälla om man inte vet vad man ska äta till middag.

Det här är ett enkelt tillbehör som passar till allt möjligt. Häromveckan så fick den sällskap av örtwallenbergare, lite rökt sidfläsk, en klick dijoncremé och kokt potatis. Dagen efter så gjorde den succé i en  potatissallad tillsammans med lite kall kokt potatis och smulad fetaost. Så gör en stor sats och använd den istället för den trökiga salladen med tomat-gurka-isbergssallad!

TILLBEHÖR MED SAVOYKÅL OCH MORÖTTER

  • ett par hekto savoykål
  • ett par morötter
  • ett par schalottenlökar
  • 2 lagerblad
  • lite salt
  1. Skiva kålen i en cm tjocka skivor.
  2. Skala och finstrimla morötter och schalottenlök på längden.
  3. Lägg grönsaker och lagerblad i en kastrull. Häll på vatten så att det knappt täcker. Salta vattnet med den nypa salt.
  4. Låt koka i 3-4 minuter tills morötterna är al dente.

12 kommentarer

  1. Mi

    Oj, jag har nog aldrig stött på savoy-kål innan! *skäms* Ska den alltså också koka?

  2. Elin

    Ja skäms på dig! Ja allt åker i samma kok! :mrgreen:

  3. Jenny

    Det där låter ju helgott! Håller med om att isbergssallad-tomat-gurka är en trist sallad, och detta låter ju som ett suveränt tillbehör till det mesta. Rakt in på min ska-testa-lista!

  4. Kinna

    Håller med om att Fredrik Erikssons bok är jättehärligt. Lagar alldeles för sällan ur den bara. Nu fick jag inspiration till att öppna den igen. =)

  5. Lovisa

    Åhh vilken fräsch sallad!! Den ska jag nog prova mig på ikväll. 🙂

  6. Oskar

    Låter jättegott!

    Men…berätta genast hur du gör örtwallenbergarna och dijoncremen *slurp* 😛

  7. Elin

    Oskar, det kanske kan komma en uppdatering om det också, jag ligger lite efter just nu, men det är grymt gott 😉

  8. Tintin

    Heej!
    Har just hittar er sida och tycker den är är KANON 😀
    Har bara en förfrågan om tips på hur i hela friden man finstrimlar morötter :?::?: När jag gör det tar det halva eftermiddagen och jag har morotssprätt över hela köket 😡
    Tack för en bra sida den har jag lagt bland favoriterna.
    På återseende!
    /Tintin

  9. Elin

    Vad kul att du trivs här Tintin 🙂

    jag brukar skala morötterna, dela dem i kanske 5 cm långa bitar och sedan klyver jag dem med en vass kniv. Det brukar gå bra 🙂

  10. Tintin

    Jag får nog antingen införskaffa en vassare kniv eller önska mej en matberedare av tomten :mrgreen:
    Får väldigt lite gjort här på jobbet idag för jag bara surfar runt på er sida och hittar mer och mer kul att läsa, hoppas inte chefen kommer på mej bara 😉
    Må så gott där på andra sidan landet!
    /Tintin Gbg

  11. Örtwallenbergare » Tre tjejer i köket

    […] Oskar men jag har ju glömt att blogga om Örtwallenbergarna som jag lovade för länge sedan! Här kommer de […]

Lämna ett svar till Tintin Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.