| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 24/04 2006 kl. 10:14 2 kommentarer

Cyberkocksbidrag: Linssoppa med rucolacreme & toast med fårost och pistagenötter

Det här får bli mitt första bidrag till Cyberkocken. Recptet skulle ju innehålla rucola, röda linser, pistagenöter och något som var gult. Medan jag lagade alltihop så insåg jag ju att de röda linserna är mer gula än röda, jag vet inte om jag blir diskvalificerad för det men det står ju trots allt röda linser på påsen så jag skyller på märklig marknadsföring istället.

till soppan: (2 portioner)
1 dl kokta röda linser
350 gram morötter i bitar
1 stor gul paprika i bitar
ca 6 dl buljong
salt och peppar
lite citronsaft
en bit röd chili

1. Koka morötterna tills de har mjuknat i buljongen. Lägg i paprikabitarna i halvtid.
2. Mixa grönsakerna. Häll i de röda linserna. Salta och peppra. Smaksätt med citron och chili.

Kommentar: I vanliga fall blir det ofta ingefära, curry, koriander etc i vegosoppor här hemma och jag tycker egentligen att det är godare. Nu när det blev en rucolacreme på toppen så försökte jag hitta någon annan smaksättning, idén med citron och chili, tja, jag tror det hade behövts en krydda till för att få ihop helheten. Jag använde buljongen Italienska Örtkryddor, och borde nog ha fortsatt på den linjen med kanske basilika och salvia, men till slut var kocken trött och ville bara ha middagen serverad, haha. Lite lök hade förbättrat soppan lite till men jag försöker ju undvika lök när jag ammar ;) (chili går däremot alldeles utmärkt!)

till rucolacremen:
1 pkt rucola
50 gram pinjenötter
1 vitlöksklyfta
lite olivolja
en bit finriven parmesan

1. Mixa alla ingredienser i en skål. Mängden olivolja styr om du vill ha en fast creme eller en mer rinnig sås.

Kommentar: Cremen blev lite bitter så jag försökte pigga upp den med lite vitlök. Jag hade nog gärna mixat i lite basilika om jag hade haft någon hemma för att göra en lite snällare smak, samtidigt så ville jag ju inte att den skulle smaka vanlig pesto heller. Det här receptet kommer att utvecklas framöver ;)

till toasten:
1-2 st ciabattabröd
lite olivolja
en bit fårost
1 fikon
1 näve skalade pistagenötter
lite honung

1.Dela ciabattabrödet. Spraya/pensla/ringla lite olivolja (vi har en olivoljaspray som är superbra sådana här gånger)
2. Smula lite fårost på varje skiva.
3. Hacka pistagenötterna grovt och strö över.
4. Skiva fikon och lägg på det också
5. Ringla lite honung på toppen.
6. Grilla toasten ett par minuter i ugnen i ca 175 grader.

Kommentar: Haha, det här blev det bästa, typ tokgott, världens bästa toast helt enkelt.

Liknande inlägg:

Tipsa / Skriv ut / Bokmärk:

2 kommentarer    Skriv en egen kommentar »

  1. Frida säger:

    Det låter verkligen super! Vad kul att det går att göra så många olika saker runt samma ingredienser.

  2. Ilva säger:

    Det ser ju jattebra ut! Later gott med, och frida, det ar det som ar det kuliga med Cuberkocken att alla gor sa olika saker!

Skriv en kommentar