| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 29/03 2006 kl. 19:27 Kommentera

Skinkstek med kokos och röd curry

Det blir en och annan skinkstek här hemma eftersom vi har en personlig leverantör av just griskött. Ofta hamnar stekarna i ugnen men idag så provade jag att göra en på spisen. Kryddningen satte bra smak och det enda misstaget jag gjorde var nog att ha plattan något för varmt eftersom skyn blev lite lätt bränd. Hursomhelst, släng i en burk kokosmjölk och variera kryddorna efter vad du har hemma.

SKINKSTEK MED KOKOS OCH RÖD CURRY

  • 1 skinkstek (ca 1 kilo)
  • 1 gul lök
  • olja att steka med
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2-3 tsk röd curry
  • ett par cm ingefära
  • saft från en halv lime
  • 1 msk palmsocker
  • 1 msk Ketjap Bentang (soja)
  • salt och peppar
  1. Bryn steken en stund på alla sidorna i en stekpanna.
  2. Salta och peppra lite. Lägg sedan över den i en stor gryta.
  3. Skiva löken och bryn den i stekpannan. Lägg sedan över den i grytan.
  4. Lägg i övriga ingredienser i grytan och låt steken puttra under lock. Använd stektermometer! Steken är klar vid ca 65 grader (dagens stek tog ca 45 minuter).
  5. Låt steken svalna och skiva sedan i skivor.
  6. Gör gärna sås på skyn som återstår i grytan.

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *