Balsamicomarinerade björnbär

Frysen behövde tömmas akut häromdagen och en kartong björnbär behövde räddas. Bären är nu i en sockerlag med balsamvinäger och får serveras med ost framöver eller kanske i någon förrättssallad?

Balsamicomarinerade björnbär

  • 1 pkt frysta björnbär
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 msk balsamvinäger
  1. Koka upp vattnet med socker och vinäger.
  2. Häll i de frysta bären och låt de dra några timmar innan servering.

Kommentar: Mitt farinsocker var slut och eftersom jag har fler sockersorter i skafferiet än vad jag vågar erkänna så använde jag muscovadosocker istället. Det gick bra det också.

En kommentar

  1. TBT – enklaste efterrätten ever » Tre tjejer i köket

    […] sen med tex myntamarinerade svarta vinbär, lingonpäron, flädermarinerade jordgubbar, balsamicomarinerade björnbär, […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.