| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 09/01 2006 kl. 18:51 8 kommentarer

Frukost på Karolinska

Efter tio timmar med nyponsoppa och äppeljuice så kom äntligen frukosten! Så här ser en frukostbricka ut på Förlossningsavdelningen på Karolinska:

Jag ska erkänna, det var nog de bästa ostmackor som jag har ätit i hela mitt liv, även om jag hallucinerade om både parmaskinka och opastöriserade ostar under mitt lustgasrus timmarna innan. Och ja som ni ser så får även den nyblivna papporna frukost på sängen trots att de inte har slitit lika mycket 😉

Sedan kom kvällen och en middag med otäcka järpar;

.. och ja det var väl här ungefär som vi insåg att vi skulle ta och åka hem 😉

Liknande inlägg:

8 svar till “Frukost på Karolinska”

 1. //Johan skriver:

  Av egen erfarenhet så kan jag säga att sjukhusmat motiverar en VÄLDIGT mycket att åka hem igen. (Oavsett om man kan ta sig ur sängen eller inte,) Det är nästan så att man kan misstänka ngn form av konspiration för att bli av med patienterna snabbare… 😉

 2. Helena skriver:

  Jag håller helt och hållet med Johan; sjukhusmat kan få de flesta krämpor att (tillfälligt) försvinna så pass att man kan ta sig hem till den normal maten igen!

  Jag antar att det var den bästa frukostbrickan du har fått, Elin!

 3. Karin skriver:

  Ojdå, min erfarenhet av sjukhusmat är helt annorlunda. Den var så god att jag och min man stannade en vecka på BB efter att barnet fötts. Nåja, helt berodde det förstås inte på maten, vi födde barn i Mariehamn på Åland och där ser de att man gärna stannar tills amningen fungerar och man själv är längtar hem.
  Men maten alltså, var mycket god, extremt riklig och hembakt bröd och bulle till kaffet. Jag som är glutenintolarnt är ganska svältfödd på hembakt, färskt bröd, men brödet på BB var himmelskt.
  Så förutom miraklet i vagnen var maten sjukhusvistelsens höjdpunkt.

 4. Elin skriver:

  Karin, det låter som bra reklam för Mariehamns sjukhus! Faktiskt så jobbade jag där för 14 år sedan och minns en hel del god mat och gott bröd, ej efterrätterna att förglömma 😀

 5. Oskar skriver:

  -> Elin och Karin. Också jobbat där. Jäkla goda efterätter. Fruktkompotter som smakar som mormors gjorde. Äppelpajer. Känslan av att maten var hemlagad helt enkelt.

 6. Max skriver:

  Sjukhusmat… jag får rysningar av bara ordet. Jag får be Xtian komma förbi med några menyer från Max eller McDonalds 😉

 7. Xtian skriver:

  Asså, det är såna här ggr som jag inser att det är nåt fel på mig (nu börjar jag igen, har ju sagt att jag måste sluta med bekännelser på Ragazze..). För jag gillade sjukhusmaten när vi var på Danderyds i samband med födsel. Okej, det var inte Paul Bocuse, men det var rejält lagat, bra blandning av grönsaker och kött o sås etc. Dessutom otroligt trevlig personal som gärna bytte ut potatis mot mos etc etc.

  Å andra sidan är jag en ”sucker” för flygplansmat och gillade alltid maten i skolan (”bamba” för Västkustingar). Kanske har vi förklaringen där?

  Max: så länge jag finns i närheten av där ni föder så hjälper jag dig mer än gärna med mat från Doddes eller Max. Men jag levererar inte McFeast, bara så att du vet.

 8. Max skriver:

  Inte McFeast. Check! Min favorit är QP Cheese i alla fall, så det gör inget 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.