| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 05/01 2006 kl. 21:18 3 kommentarer

Saffranspasta med räkor och apelsin

Igår var Matbloggskollegorna över på pastamiddag och detta pastarecept är inspirerat från arla. Till detta recept användes tigerräkor och förutom färsk pasta till så blev det även en sallad med tomat, mango och ananas. Dessutom så hann jag baka ett ost-och-oregano-bröd eftersom jag, ja är inne i ett brödskov just nu!

Saffranspasta med räkor och apelsin,  4 portioner

  • ca 6 hg skalade räkor
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • lite smör att steka med
  • 0,5-1 påse saffran
  • strimlat skal och saften från en apelsin
  • lite timjan att krydda med
  • en buljongtärning (igår blev det fiskbuljong, en hummerfond hade säkert varit fantastiskt)
  • 3-4 dl creme fraiche av valfri sort
  • salt och peppar
  1. Tina räkorna om du inte redan har gjort det!
  2. Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem med lite smör.
  3. Tillsätt alla andra ingredienser utom räkorna.
  4. När såsen har kokat ihop en stund så kan du hälla i räkorna.

Liknande inlägg:

3 svar till “Saffranspasta med räkor och apelsin”

  1. Mmm, skall testa denna variant, jag brukar alltid ha lite räkor i frysen just för lite snabb enkel mat, curry eller sötsur sås brukar funka bra då, men som sagt ombyte förnöjer 🙂

  2. christina skriver:

    Hej och grattis till tillskottet !!, glädjer mig till att läsa om barnmat-
    Skriv gärna att det ska vara ekologiska räkor, de odlade billiga räkorna ödelägger ekosystemen totalt + pumpas fulla med antibiotika.
    Hälsningar och tack för en superblogg
    Christina

  3. Leif Johansson skriver:

    Har just avnjutit receptet och vill bara rekommendera att man tar det lite försiktigt med apelsinen – den har en tendens att ta över. Bättre att starta med en halv apelsin och sedan smaka av till angenäm styrka och smak.

    Vence, Frankrike den 10 februari 2006
    /Leif

  4. […] Ost-och-Oreganobrödet som jag bakade förra veckan till saffranspastan är enkelt och passar bra när man har en liten bit ost med stark karaktär över i kylskåpet, i detta fall så blev det med Västerbottenost. […]

  5. […] passar bra tycker jag och låter det bekant så kan det bero på att jag använde kombon i en räkpasta i vintras. Saffranskakan går väldigt snabbt att göra. Det enda som tar lite tid är att ciselera […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *