Sockersalta kryddnötter

sockersalta kryddnötter

Till 8 portioner behövs:
200 g sötmandel
200 g cashewnötter
100 g valnötter
½ dl strösocker
1 tsk salt
1 tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
½ tsk chilipulver
½ krm malen nejlika

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Skålla och skala mandeln. Bred ut nötterna på en plåt och rosta i ugnen i 5-10 minuter. Blanda socker, salt och kryddor i en stekpanna och värm tills sockret smälter. Häll i nötterna och rör runt så att kryddblandningen fastnar på dem. Häll upp nötblandningen på en plåt och låt svalna. Bryt isär de nötter som sitter ihop. Servera som tilltugg, funkar utmärkt till champagne!

Receptet kommer från Allt om Mat Julspecial 2004 och ingick i Ragazzes nyårsmeny 2005.

4 kommentarer

  1. Xtian

    bara en fråga: 8 portioner…?? Vad är en portion av snacks? Inte för att vara vresig, jag är uppriktigt nyfiken. En näve? Två smånyp med tumme/pekfinger, en liten skål/person?

  2. Maria

    -> Xtian: Ja det kanske är en dum angivelse, det är väl inte några FFL-portioner. Men det är ju 500 g nötter så varje person får 62,5 gram om man räknar på 8! 😉

    Skämt åsido, i lördags när vi var 7 pers som glöggade hos oss räckte det mer än väl, hälften blev över (kräver iofs att man har annat att tugga på också såklart).

  3. Glöggafton 2006 » Tre tjejer i köket

    […] sorters tryfflar, sockersalta kryddnötter och Juligt-bloggens laxrullar hann jag i alla fall med att fixa! Jag är alldeles för lat för att […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.