Kycklingspett med jordnötssås

Marinerade kycklingspett med jordnötssås är inte så dumt och hemlagade är ännu bättre. Idag gjorde jag misstaget att köpa citrongräs på vivo, vilket var ett stort misstag eftersom den var torr och tråkig. Av tre stänger blev det nätt och jämt en tesked (!) att använda till marinad.

Satai Gai

  • 150 gram kyckling i strimlor
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 tsk palmsocker
  • 1 tsk jordnötssmör
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk finhackat citrongräs
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • bambuspett (läggs i blött före användning)

Strimla köttet i 4-5 mm tjocka remsor. Finhacka vitlök och citrongräs. Blanda marinaden. Marinera köttet minst 30 minuter. Steks eller grillas.

Nam Jim

  • 0,5 dl kokosgrädde
  • 0,5-1 msk röd currypasta
  • 1 msk limesaft
  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 0,5 dl hönsbuljong
  • 1,5 msk palmsocker
  • 0,5 msk fisksås

Koka currypasta med kokosgrädde i några minuter. Rör i jordnötssmör, buljong och socker. Koka ihop en kort stund. Tag av från värmen och smaksätt med lime och fisksås.

4 kommentarer

  1. Maria

    Jag kanske är korkad, men vad är Nam Jim och hur använde du det till spetten? Är det en sås eller?

  2. Elin

    Satay Gai = kycklingspett
    Nam Jim = jordnötssås

    :o)

  3. Maria

    Tackar tackar! Jag har levt i tron att såsen heter satay… 🙂

  4. Thaisallad » Tre tjejer i köket

    […] från Svangren of Sweden har verkligen blivit min bästa vän här hemma i köket. Kycklingspett (receptet har jag bloggat om tidigare) visade sig vara perfekt för stekbordet. Det blev även thaisallad till dessa kycklingspett. Jag […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.