| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 16/05 2005 kl. 19:21 3 kommentarer

Älgfärsbiffar med bacon och lingonsås

Ett bra recept på vardagsmat om man har älgfärs hemma som ligger och skräpar i frysen är att göra älgfärsbiffar med bacon i. Det här receptet kommer från DN.

Älgfärsbiffar med bacon

  • 1/2 dl ströbröd
  • 3/4 dl vatten
  • 1 ägg
  • 4 hg älgfärs eller annan viltfärs
  • 75 g bacon i tärningar
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 1/4 tsk salt
  • nymald peppar
  • 5 hackade enbär
  1. Låt ströbrödet svälla i vattnet några minuter.
  2. Fräs upp bacontärningar och lök i en stekpanna, men stek inte för hårt.
  3. Låt svalna lite.
  4. Blanda alla ingredienser, tillsätt lite mer vatten om färsen känns för fast.
  5. Forma den till pannbiffar som steks i stekpanna. Sänk till ganska låg värme när biffarna fått färg och låt dem bli genomstekta.

Till receptet finns även en Lingonsås:

  • 2 dl vatten
  • 2 tsk koncentrerad viltfond eller kalvfond
  • 1 1/2 msk rårörda lingon
  • 1/2 krm peppar
  1. Värm vatten och fond i stekpannan.
  2. Tillsätt rårörda lingon och krydda.
  3. Låt såsen koka ihop några minuter.

Kommentar: Jag är inte så mycket för hackade enbär i maten så jag kryddar med lite diverse gröna kryddor istället; färsk timjan vid servering är snyggt på tallriken. Jag var skeptisk till lingonsåsen men den blev faktiskt bra, men det går ju att servera med enbart rårörda lingon också. Och så potatis förstås!

Liknande inlägg:

3 svar till “Älgfärsbiffar med bacon och lingonsås”

  1. Anne skriver:

    Åh, det receptet har jag också testat. Biffarna blev himla goda tyckte jag, väldigt saftiga och fina. Klart bra!

  2. Lasse skriver:

    Om du inte vill ha krossade enbär i såsen så ta istället en skvätt gin istället samt en nypa socker så blir såsen kanon.:wink:

  3. carl skriver:

    det låter gott:razz:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *