| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 22/02 2005 kl. 19:52 4 kommentarer

Snabbmarinerad kycklingfilé

Tisdagens middag bestod av en av mina favoriter; snabbmarinerad kycklingfilé, klyftpotatis, salsa och ugnsbakad tomat.

För fyra personer behövs:

4 st kycklingfiléer
olivolja
1 vitlöksklyfta
limesaft
salt
svartpeppar

Blanda kycklingfiléerna med olja, limesaft, vitlök, salt och svartpeppar och låt stå i cirka 20 minuter. Stek filéerna hastigt i grillpanna. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och stek klart i ugnen för att få ett saftigt kött. Servera tillsammans med salsa, klyftpotatis (med rikligt med flingsalt och timjan) och ugnsbakad tomat. Lätt som en plätt!

Liknande inlägg:

4 svar till “Snabbmarinerad kycklingfilé”

  1. Bengt skriver:

    MMmm kycklingfilér marinerade med limesaft…gott och saftigt…

    Jag brukar snabbmarinera kycklingfiléer med limesaft och dragon…gott…

    servera med klyftpotatis och en härlig mangosås(dijonsenap och honung i mm)

  2. Bengt skriver:

    vet ni om att jag har utsett er till Sveriges bästa matblogg?
    http://paradox66.blogspot.com/2005/02/sveriges-bsta-matblogg.html

  3. Undraren skriver:

    Måste också säga att er blogg snabbt har blivit en av mina favoritbloggar. Ni är helt klart inne på rätt spår.

  4. Helena skriver:

    Tack, tack för utnämningen, Paradox66!

    Och Undraren är så välkommen, sååå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *