| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 06/01 2005 kl. 18:11 2 kommentarer

pasta med kassler, champinjoner och purjolök

Iblad vet jag inte hur hjärnan fungerar. För hur relevant är det egentligen, när julskinkan äntligen är uppäten, att man plockar upp kassler från frysen? Jag har ingen bra förklaring alls.

Idén med Matakuten (kommentar; denna kategori är numera bortstädad och ersatt med taggen Snabbt och enkelt) är inte så dum – kravet för att få hamna under kategorin är att ”recepten ska ta max 20 minuter från att man tar av sig skorna i hallen till dess att man slänger sig med tallriken i soffan”

Så dagens kassler blev till en pastasås tillsammans med champinjoner och purjolök. Jag passade på att ta tiden; när det var 4 minuter kvar så var maten på tallriken och jag hade till och med tid att fotografera den, och minsann, efter 20 minuter var jag i soffan. Men så var det ju ett enkelt recept också;

pasta med kassler, champinjoner och purjolök

  • 2 hg kassler
  • 1 liten purjolök
  • 1 hg färska champinjoner
  • lite smör att steka med
  • 1 pkt Kelda champinjonsås
  • 2 msk persilja
  • 1 dl Gratella mager ost
  • peppar
  1. Koka pastan.
  2. Strimla kassler och purjolök. Skiva svampen.
  3. Fräs kassler, purjolök och svamp i smör i en gryta.
  4. Häll på såsen och låt det koka upp. Peppra .
  5. Servera såsen till pastan.
  6. Strö över ost och persilja.

(jodå det kommer en bild så småningom, så snart jag har en USB-kabel till kameran)

Liknande inlägg:

2 svar till “pasta med kassler, champinjoner och purjolök”

  1. Jane skriver:

    Varför tråkig Arla reklam? Kelda sås och Gratella…byt ut med grädde+svampbuljong och vanlig ost. Annars tack för en jättebra blogg.

  2. Elin skriver:

    Hej Jane! Det där inlägget skrevs för snart sex år sedan (!!!) och mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Av nostalgiska skäl så bilr jag glad över att hitta sådana här gamla receptgrejjer, bland annat för att min matlagning förändrats mycket under de här åren. Färdigriven ost har vi inte köpt på år och dagar (eller ja inte sen jag läste en innehållsförteckning om vad de innehöll) liksom smaksatt keldasås (eftersom ”egen” är så mkt godare, och värt att lägga tiden på).

    Samma recept idag hade med all säkerhet haft samma upplägg som du beskriver!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *