| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 14/12 2004 kl. 23:18 2 kommentarer

Ugnsbakad leverpastej

Idag har jag gjort ugnsbakad leverpastej. På drygt 6 kilo lever. Resultatet blev cirka sådär 15 liter. Tänk på det nästa gång du köper en liten burk leverpastej. Ja att jag har slängt ihop hundrafemtio gånger mer än den lilla burken idag. Men nu räcker det hela året till hela familjen. Jag är inte så överdrivet förtjust att slabba med rå lever så därför är det bättre att göra pinan kort och ta hand om all lever på en gång. Matberedaren gick förresten sönder i halvtid och jag fick gå och låna en hos grannen för att slutföra pastejhysterin. Det har slabbats med vattenbad i flera timmar och fyra hundar har gråtit utanför köket.

Nåja. Resulatet blev jättebra och receptet är enkelt;extra av allt. Grundreceptet kommer från en av Anna Bergenströms böcker. Sedan så är det lite extra av ansjovis, grädde (istället för mjölk alltså) och smör. Späcket är utbytt mot fläskfärs och pastejen är kryddad med mejram, timjan och kryddnejlika. Det här är bättre än julskinka!

Liknande inlägg:

2 svar till “Ugnsbakad leverpastej”

  1. Johanna skriver:

    EGEN leverpastej, i SÅNA mängder. Jag är totalt imponerad. Och avundsjuk. Tycker leverpastej är ett av de bästa påläggen.

  2. Elin skriver:

    Allvarligt talat, tveka inte att göra egen, det är en liten insats i förhållandet till imponerande resultatet. Mitt hopkok i förrgår bygger på 50% rådjur och 50% gris men vanlig kycklinglever funkar ju oxå. Släng i en skvätt konjak oxå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.