| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 14/11 2004 kl. 13:16 1 kommentar

Fetaostfylld kycklingfilé med olivpotatis

Efter en period med några dagars sjukhusmat (jisses… det är en matgenre för sig… helt klart!), färdigmat från frysen (inget kul alls) och små korta gästspel i köket när det lagats mat av någon annan, lagade jag igår mat på egen hand för första gången på två veckor. Äntligen.

Fetaostfylld kycklingfilé med olivpotatis, 4 portioner

4 st kycklingfiléer
100 g fetaost
1/2 dl purjolök, strimlad
matolja
potatis
smör
100 g svarta oliver
100 g gröna oliver
1 dl olivolja
1 citron
salt
peppar
1/2 vitlöksklyfta
1/2 dl bladpersilja

Gör så här:

Blanda olivolja, citronsaft, pressad vitlök och finhackad persilja till en sås. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar. Riv osten och blanda med finhackad purjolök. Dela kycklingfiléerna på tjockleken alternativt banka ut dem och fyll dem med blandningen, rulla ihop och fäst med tandpetare. Skala och tärna potatisen. Hacka oliverna. Stek potatisen gyllenbrun i smör ca 20 minuter, salta och peppra (om du vill ha potatisen riktigt genomstekt, använd kokt potatis som fått kallna!). Blanda i de hackade oliverna. Bryn kycklingfiléerna i lite matolja. Efterstek dem i ugnen i ca 15 minuter. Servera med såsen och den olivstekta potatisen.

Liknande inlägg:

Ett svar till “Fetaostfylld kycklingfilé med olivpotatis”

  1. […] Fetaostkräm med oliver Efter en period med nästan ingen matlagning alls gjorde jag fetaostfylld kycklingfilé igår (och stektermometern har blivit en riktig favorit när jag steker kyckling i ugnen, 70 grader ska termometern visa när kycklingen är klar!). Till kycklingen gjorde jag en okomplicerad fetaostkräm (perfekt när det blev fetaost över från kycklingfyllningen). […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.