| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 31/10 2004 kl. 17:13 Kommentera

Pasta med fänkål, oliver och kapris

Den  här pastasåsen tar lite tid och resultatet blir en ganska ”lätt” pasta. Så är du HUNGRIG så ska du eventuellt bygga på med något mer. Eller så blir det plats för en efterätt!

PASTASÅS MED FÄNKÅL OLIVER OCH KAPRIS – 

  • 1 stor rödlök
  • 1 stor fänkål
  • 1 stor gul paprika
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • en knippe bladpersilja
  • 15 st svarta oliver
  • 15 st kapris
  • 6 st sardeller
  • salt och peppar
  • pasta och parmesanost till servering
  1. Hacka lök, skiva fänkål och strimla paprika.
  2. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja.
  3. Tillsätt vinet och ugnsstek i 200 grader i ca 30 minuter.
  4. Koka pasta under tiden.
  5. Blanda ner bladpersilja, oliver, kapris och hackade sardeller med de ugnsstekta grönsakerna.
  6. Servera med pasta och hyvlad parmesan.

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *