| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 27/10 2004 kl. 11:56 1 kommentar

En höstvecka i England

Häromdagen åt vi lunch på en av pubarna här uppe i North Yorkshire som är känd för att servera good proper english food och jag beställde in vad jag trodde var en enkel kycklingsallad.

Det var mat for ett fotbollslag. Förutom två jättekycklingfileer så var det ett pocherat ägg på toppen, jordgubbar i salladen och ett stort fat vid sidan om med ugnsrostade grönsaker. Bara till mig!

Annan god mat under veckan har forstås varit indisk, det här landet har ju så otroligt mycket bra indiska restauranger. Ja och så har vi haft lamm med mintsås till söndagsmiddag.

Dessutom så har jag blivit introducerad till Sticky Toffee Pudding. Lovely!

I fredags var vi till Wensleydales Creamery som gor otroligt god ost (och som forövrigt är Wallace&Gromits favoritost). I deras lilla ostbutik så kan man provsmaka alla deras fantastiska ostar och det var inte lätt att välja – efter mycket velande så köpte vi en ”chili cheddar” och en ”cheddar with caramelised onion”. Sedan tog det säkert en timme till innan vi hade bestämt vilken chutney vi skulle ha till 😉

BTW, har du vägarna förbi Wensleydale så är det inte långt till Brymor. Det är en bondgård som säljer egentillverkad glass. Helt klart ett mysigt utflyktsmål.

Jag har dessutom fått en fin kokbok i present – Delia Smiths Summer Collection. Delia har massor med bra recept pa god vanlig mat, hon är väl lite av Englands Anna Bergenström kan man saga. Tyvärr så finns inte hennes kokböcker på svenska.

Nu ska jag ladda resväskan med Thorntons choklad, BBC Good Food, Delicious och några burkar mint sauce och lemoncurd så att jag klarar mig till nästa Englandstripp!

Liknande inlägg:

Ett svar till “En höstvecka i England”

  1. […] Det är ett hårt jobb att provsmaka alla ostar men för er skull så har jag gjort lite djupgrävande research; favoriten är fortfarande samma som jag skrev om för fyra år sedan här på bloggen: […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.